Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У с. Стара Скварява відкрили виставку "Нема мене без мого служіння"

У музеї «Староскварявський іконостас ХVI-ХІІІ ст» відкрито виставку «Нема мене без мого служіння», присвячена військовим священникам-капеланам. Про це повідомила Гал-інфо прес-служба Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ.
Фото надав Офіційний медіаресурс Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ

У п’ятницю, 7 лютого 2020 р. Б., у музеї «Староскварявський іконостас ХVI-ХІІІ ст» у с. Стара Скварява було відкрито виставку «Нема мене без мого служіння», присвячена військовим священникам-капеланам. З благословення Правлячого Архиєрея Михаїла (Колтуна) виставку презентував о. Володимир Ващук, настоятель храму Пресвятої Богородиці Владичиці України у Червонограді, звершує служіння військового капелана на теренах Східної України.

Із вступним словом звернувся о. Степан Макар, настоятель парафії, складаючи слова вдячності директору музею, отцю-капелану та всім присутнім.

о. Володимир поділився свої переживаннями перебуття в зоні АТО: «Війна є можливістю показати, що ми є нація. Якби не було війни, можливо ми б стали рабами. Я за покликом серця пішов служити на війну. Присутність капелана серед військових завжди дає плоди».

На виставці були представлені речі церковного вжитку, якими священнослужителі користувалися у часі богослужінь, перебуваючи у АТО. Здебільшого це речі о. Володимира Ващука. Варто зазначити, що для виставки надав свої речі владика Михаїл , єпископ Сокальсько-Жовківський, у яких також  перебував у зоні АТО. СВІТЛИНИ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ