Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Самборі обговорили актуальні питання бджільництва

Фото: Самбірська РДА
Фото: Самбірська РДА
Фото: Самбірська РДА
Фото: Самбірська РДА
Фото: Самбірська РДА
Фото: Самбірська РДА
1/3
12 лютого 2020 року в сесійній залі Самбірської районної ради проведено семінар-нараду на тему ʺЗапобігання випадків отруєння бджіл внаслідок застосування пестецидів, агрохімікатів та інших засобів захисту рослинʺ. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі Самбірської РДА.

Працівники Самбірського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області розповіли присутнім про вимоги ветеринарного законодавства в галузі бджільництва, про порядок реєстрації пасік та ветеринарно-санітарні вимоги до них, про заходи з боку аграріїв та пасічників щодо захисту бджіл від хімічного токсикозу та алгоритм дій у випадку отруєння бджіл засобами захисту рослин.

Без уваги не залишили й питання обов’язкових профілактично–діагностичних заходів на пасіках району, порядок видачі ветеринарно-санітарних паспортів на пасіку, вартість ветеринарних послуг, пов`язаних з обстеженням пасік та видачею ветеринарних документів
У ході наради-семінару наголошено на важливості додержання агроформуваннями вимог Законів України ʺПро пестециди та агрохімікатиʺ, ʺПро захист рослинʺ, ʺПро бджільництвоʺ, порядку застосування засобів захисту рослин, ведення відповідної документації.

Під час роботи наради – семінару між учасниками відбувся конструктивний обмін думками та наданою інформацією. На всі порушені питання спеціалісти Держпродспоживслужби надали вичерпні та кваліфіковані роз’яснення.

Участь у нараді-семінаріі взяв голова Самбірської райдержадміністрації Андрій Жепко, голова та члени ГО ʺСпілка пасічників Самбірщиниʺ, фізичні особи, які займаються бджільництвом, керівники та спеціалісти агроформувань району.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у Дрогобицькому районі провели консультації для аграріїв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ