Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Сарагосі розпочалися навчання медиків Держприкордонслужби України

За підтримки Міністерства оборони Іспанії персонал медичних підрозділів Держприкордонслужби вчиться використовувати мобільні медичні комплекси.

Українські прикордонники та прикордонниці розпочали навчання на базі Повітряно-космічних сил Іспанії у м. Сарагоса з розгортання мобільного шпиталю в польових умовах. В подальшому учасники і учасниці навчань будуть облаштовувати мобільні модулі, налаштовувати обладнання, комунікації для надання якісної медичної допомоги. Такі елементи мобільних медичних комплексів можуть бути використані як стабпункти, польові шпиталі з операційними, маніпуляційними, лабораторно-діагностичними приміщеннями, стаціонаром. 

Державна прикордонна служба України реформується та переозброюється за стандартами ЄС та НАТО. В тому числі відомство нарощує спроможності підрозділів медичного забезпечення. Після повернення учасники навчань будуть використовувати отримані знання та досвід під час експлуатації мобільних комплексів в Україні, зокрема й у прифронтових районах. 

Варто зауважити, що влада та народ Іспанії надають суттєву допомогу Державній прикордонній службі України, зокрема щодо посилення можливостей лікування та реабілітації наших бійців. Серед іншого, прикордонне відомство України отримало значну кількість медикаментів, хірургічного обладнання, генераторів, транспортних засобів, в тому числі автобус для перевезення поранених. Кілька десятків прикордонників пройшли лікування і протезування в Іспанії. Варто наголосити, що під час недавнього візиту в Україну Прем’єр-міністр Королівства Іспанія Педро Санчес побував в медичному закладі Державної прикордонної служби, де відвідав поранених прикордонників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ