Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Сеулі загинуло понад 150 людей під час святкування Геловіну

Щонайменше 151 людина загинула і ще 100 отримали поранення у столиці Південної Кореї під час штовханини у ніч святкування Геловіну. На гарячі лінії міста надійшли повідомлення про зниклих людей.
Фото - АР

Як пише Суспільне з посиланням на місцеві ЗМІ, люди були задавлені на смерть після того, як натовп почав проштовхуватися вперед у вузькому провулку біля готелю "Гамільтон", основного місця проведення вечірок в Сеулі. Понад 800 працівників швидкої допомоги і поліцейських з усієї країни, в тому числі весь наявний персонал в Сеулі залучили до порятунку людей.

Майже 50 людей отримали зупинку серця внаслідок тисняви. Керівник сеульської пожежної служби Чхве Сон Бом повідомив, що кількість загиблих може зрости і що невизначена кількість поранених перебуває в критичному стані після тисняви.

Він додав, що 74 загиблих були відправлені до лікарень, водночас тіла решти 46, які залишилися на вулицях, перевезли до сусіднього спортзалу, щоб працівники могли їх ідентифікувати.

Серед загиблих підлітки, більшості — близько 20 років. Найближча пожежна служба та центр швидкого реагування знаходилися лише приблизно на 200 метрах від алеї, де сталася смертельна тиснява. Але офіцерам було важко дістатися до місця події крізь натовп.

Студенткка Лі Джу Ён розповіла, що район здавався майже вдвічі заповненішим, ніж під час святкувань до COVID, було майже неможливо рухатися. Коли почався хаос, люди почали допомагати, витягуючи непритомних перед готелем "Гамільтон".

"Приїжджали машини швидкої допомоги та пожежні машини; тим часом у клубах вирувала музика. Це так дезорієнтувало", – сказала вона.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ