Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У школах Львова стартував проєкт роздільного збору побутових відходів

Учнів львівських шкіл навчатимуть правильному сортуванню відходів. Для цього у навчальних закладах встановлять контейнери для збору всіх фракцій відходів: паперу, пластику, скла, органіки, змішаних відходів.
Фото - ЛМР

Як повідомили в ЛМР, діти  зможуть легко запам’ятати, куди і що саме викидати завдяки різнокольоровим контейнерам з яскравими написами і зображеннями. Такі контейнери тестово вже встановили у трьох школах міста.

"Це пілотний проєкт, який має показати усі можливості для покращення процесу сортування і визначити усі слабкі місця, щоб інші школи заходили у цей процес вже без тестування.  Ставимо собі за ціль, щоб у школах 90-95% всіх відходів було відсортовано", – каже Петро Кінаш, начальник управління з питань поводження з відходами.

Мета проєкту – формування навичок правильного поводження з відходами у школярів та інших учасників навчального процесу.

Як пояснюють в ЛМР, у кожній школі буде відповідальна людина, яка контролюватиме і відповідатиме за цей процес. Якщо впродовж кількох місяців тестування буде успішним, то його надалі розвиватимуть. Відтак, на території навчальних закладів облаштовуватимуть контейнерні майданчики з ємностями для усіх видів відходів: паперу, пластику, скла, органіки, що дасть можливість повноцінно забезпечувати процеси сортування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ