Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У школі №30 капітально відремонтували спортивну зону

Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
1/3
Напередодні 1 вересня у школах завершуються ремонтні роботи. Зокрема, у будівлі СЗШ №30, що на вул. Мазепи, 31, завершують ремонт спортивного майданчика, облаштували сучасний клас інформатики та капітально відремонтували деякі приміщення. Про це повідомили 31 серпня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.

«В цьому навчальному закладі проведені ремонті роботи спортивної інфраструктури. Ми фактично повністю відновили баскетбольно-волейбольний майданчик та на стадії завершення ще є окремий футбольний майданчик. До кінця року плануємо облаштувати решту території. Окрім того, в школі відремонтовані приміщення, зроблений клас інформатики, придбано обладнання.

Ця школа брала участь у Громадському бюджеті і перемогла, отримавши кошти у розмірі 3 млн грн. Окрім того, були профінансовані кошти із міського бюджету розвитку. Загальна сума фінансування - близько 4,5 млн грн», – зазначає Зоряна Довганик, керівниця управління освіти ЛМР.

У школі №30 працює 100 педагогів, знаходиться 35 класів, в яких навчається 1025 учнів. Цьогоріч тут було сформовано 3 перші класи, до яких зараховано 98 учнів.

«Сьогодні ми з депутатом міської ради паном Геричем оглядаємо готовність наших шкіл до нового навчального сезону. Взагалі, враховуючи, що у нас більша громада тепер, 127 шкіл відкриті з 1 вересня приймати дітей. У 1 клас у нас йде понад 8800 дітей – це дуже круто.

Якщо говорити про цю 30-ту школу, то вона отримала цього року дуже серйозні інвестиції – 4,5 млн грн на облаштування спортивної інфраструктури, зокрема, двох хороших спортивних майданчиків, а також буде ще зроблений тренажерний комплекс. Також ми будемо інвестувати кошти в інтелект щодо самих класів. Наше завдання сьогодні – щоб усе, що є найкраще продумане, можна було закуповувати для наших шкіл. Тут управління освіти досить активно працює», – прокоментував міський голова Львова Андрій Садовий.

На ремонтно-будівельні роботи впродовж 2015-2020 років у бюджеті розвитку міського бюджету Львова використано та передбачено кошти загальною сумою 6, 5 млн грн, а саме:

У 2015 році:

  • Капітальний ремонт із заміною вікон – 743 тис. грн.

  • Капітальний ремонт інженерних мереж – 25 тис. грн.

У 2016 році:

  • Придбання комп’ютерів – 135 тис. грн.

У 2017 році:

  • Капітальний ремонт приміщень – 90 тис. грн.

  • Придбання мультиборда – 130 тис. грн.

  • Придбання кабінету фізики – 146 тис. грн.

  • Придбання 3D-принтера – 23 тис. грн.

У 2018 році:

  • Капітальний ремонт приміщень з утепленням фасаду  – 250 тис. грн.

  • Придбання підручників – 34 тис. грн.

  • Капітальний ремонт приміщень  – 10 тис. грн.

  • Придбання мультиборда – 110 тис. грн.

  • Закупівля програмного забезпечення для мультибордів Moza Book – 18  тис. грн.

У 2019 році:

  • Капітальний ремонт території – 595 тис. грн.

  • Придбання комплектів для підвищення якості освіти – 180 тис. грн.

  • Проведення інтернету – 15 тис. грн.

  • Придбання мультиборда – 140 тис. грн.

  • Придбання обладнання та предметів довгострокового використання для початкових класів нової української школи (2018-2019)  – 506 тис. грн.

У 2020 році:

  • Капітальний ремонт спортивного майданчика – 184 тис. грн.

  • Капітальний ремонт території з облаштування спортивного простору –  70 тис. грн.

  • Придбання обладнання та предметів довгострокового використання для початкових класів (нової української школи) – 209 тис. грн.

Передбачено у 2021 році:

  • Капітальний ремонт спортивного майданчика – 1,2 млн грн.

  • Капітальний ремонт території з облаштування спортивного простору – 1,4 млн грн.

  • Придбання обладнання та предметів довгострокового використання – 300 тис. грн.

  • Придбання обладнання та предметів довгострокового використання для початкових класів (нової української школи) – 228 тис. грн.

Додамо, що загалом управлінням освіти ЛМР у 2021 році проводяться ремонтні роботи в закладах освіти на загальну суму 295 млн грн, а саме:

– ремонт басейнів на загальну суму 24,9 млн грн (планується завершити роботи та ввести в експлуатацію басейни у СЗШ № 86 та СЗШ I-III ст. № 29);

– капітальний ремонт із заміною вікон на загальну суму 2,9 млн грн;

–  ремонт систем опалення на загальну суму 15,9 млн грн (завершено роботи у ліцеї «Гроно» та СЗШ № 31, тривають у школі «Лідер»);

–  капітальний ремонт покрівель та дахів на загальну суму 6,6 млн грн (завершені роботи у ліцеї №51);

–  капітальний ремонт харчоблоки на загальну суму 13,1 млн грн (завершені роботи у СЗШ №48 та 82);

– капітальний ремонт спортзалів на загальну суму 28,1 млн грн (на завершені роботи у СЗШ №13, 17 та 50);

– капітальний ремонт стадіонів і майданчиків на загальну суму 41,8 млн грн (до кінця року планується завершити роботи у СЗШ №15, 20, 30, ліцеї №2, 94, ЛФМЛ, ЛЕЛ, ЛПГ та гімназії «Престиж», роботи завершені у СЗШ №3);

– інші капітальні ремонти в т.ч. благоустрій території, заміна мереж, ремонт фасадів, приміщень, санвузлів, протипожежні заходи, облаштування доступності, встановлення огорож на загальну суму 96,8 млн грн;

– на придбання обладнання та предметів довгострокового користування передбачено кошти на загальну суму 19,4 млн грн (в т.ч. мультитач-панелі для закладів ОТГ);

– відновлення закладів дошкільної освіти на загальну суму понад 45 млн грн (планується завершити роботи та ввести в експлуатацію ЗДО на вул. Медової Печери, 13, завершено роботи у ЗДО № 31).

Слід зазначити, що продовжуються роботи з будівництва спортзалу ЛСЗШ №7 (роботи виконано на 70%), реконструкція з розширенням існуючої школи № 41 в смт Брюховичі (роботи виконано на 65%), будівництво корпусу СЗШ №74 (роботи виконано на 80%), та будівництво адміністративно-побутового корпусу ігрових видів спорту на вул. І. Кавалерідзе, 15 та спеціалізованого ігрового майданчика для занять спортивними іграми на пісочному покритті СЗШ № 95 (роботи виконано на 75%).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ