Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Швеції поліція дозволила чоловіку привселюдно спалити Коран під час акції біля мечеті

Поліція Швеції дала дозвіл чоловікові на проведення акції, під час якої він планує спалити копію Корану біля мечеті в Стокгольмі 28 червня – в день початку триденного мусульманського свята Курбан-байрам.

Про це повідомляє шведське видання Dagens Nyheter, пише Суспільне. 

Очікується, що в акції візьмуть участь дві людини, згідно із заявкою на отримання дозволу.

Заявник – 37-річний чоловік, чиї заявки на спалення Корану раніше були відхилені. Він наполягає, що спалення не пов'язане із заявкою Швеції на вступ до НАТО і не повинно розглядатися як акт ненависті проти мусульман, а метою є критика Корану і законів шаріату.

Поліція в дозволі на проведення акції попередила чоловіка про необхідність дотримуватися чинних правил щодо розпалювання вогню.

Зазначається, що поліція Стокгольма викликала підкріплення з інших частин країни на випадок будь-яких порушень громадського порядку, пов'язаних із демонстрацією 28 червня.

Видання зауважує, що спалення копії Корану у січні цього року призвело до тижнів протестів мусульманської спільноти, закликів до бойкоту шведських товарів і ще більше загальмувало заявку Швеції на членство в НАТО.

Анкара останнім часом неодноразово висловлювала обурення антитурецькими акціями у Швеції. Водночас влада Швеції заявляє, що свобода слова твердо закріплена в її конституції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ