Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Швейцарії не наважилися закрити кордон для біженців

Нижня палата парламенту Швейцарії - Національна рада - не підтримала посилення імміграційного законодавства, запропоноване національно-консервативною Швейцарською народною партією (SVP).

Рішення ухвалене переважною більшістю голосів у середу, 9 вересня. Проти законопроекту висловилися 103 народних обранці, на підтримку було подано 48 голосів.

Націонал-консерватори пропонували уряду через механізм надзвичайного стану принаймні на рік призупинити дію закону про надання притулку. Протягом цього терміну було б заборонено проводити процедуру надання притулку і ніхто не міг би бути визнаний біженцем. На кордонах країни на цей час необхідно було б поновити жорсткий контроль, аж до залучення армії для цих цілей.

У SVP пояснювали свою ініціативу тим, що великий приплив мігрантів, з яким зіткнулася Європа, може позначитися на Швейцарії, яка й так щороку приймає велику кількість біженців.

Проте представники лівих партій назвали ці поправки "нелюдяними". На їхню думку, SVP знову розпалює ксенофобські настрої в суспільстві в інтересах своєї виборчої кампанії. Як відомо, вибори до парламенту Швейцарії пройдуть 18 жовтня.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ