Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У січні львівські аудитори забезпечили відшкодування понад 6,9 млн грн

За результатами 8 ревізій, проведених фахівцями Західного офісу Держаудитслужби у січні 2021 року, виявлено 15 млн грн втрат матеріальних та фінансових ресурсів. Про це повідомили 11 лютого Гал-інфо у пресслужбі Державної аудиторської служби України.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

Вжитими заходами забезпечено відшкодування втрат на cуму понад 6,9 млн грн, у тому числі втрат матеріальних та фінансових ресурсів, виявлених контрольними заходами у попередні роки. Понад 5 млн грн з цієї суми відшкодовано бюджетних коштів. За той самий час на утримання працівників офісу (заробітна плата, оплата відряджень тощо) витрачено вдвічі менше – 2,5 млн грн.  

Правоохоронним органам передано матеріали 9 ревізій та перевірок закупівель.

За результатами розгляду одержаних матеріалів контрольних заходів та інформацій про їх результати, зокрема завершених минулого року, правоохоронці розпочали 10 досудових розслідувань, матеріали ще 3 контрольних заходів долучено до раніше розпочатих розслідувань. Правоохоронні органи вручили 5 повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

З початку року завершено 2 державні фінансові аудити діяльності суб'єктів господарювання, під час яких виявлено неефективні управлінські рішення на суму понад 35 млн грн.

Об'єктам контролю надано 9 пропозицій для поліпшення їх фінансового стану. Від упровадження пропозицій за результатами державних фінансових аудитів отримано економічний ефект на суму 38 млн грн.

Дві інформації про результати аудитів та 2 аудиторські звіти надіслано правоохоронним органам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ