Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Минулоріч львівські аудитори забезпечили відшкодування втрат на суму 60 млн грн

За результатами ревізій, проведених фахівцями Західного офісу Держаудитслужби протягом січня ‒ грудня 2019 року, виявлено майже 120 млн грн втрат матеріальних та фінансових ресурсів, - інформують у прес-центрі Державної аудиторської служби України.

Ужитими заходами забезпечено відшкодування втрат на суму 60 млн грн, у тому числі втрат матеріальних та фінансових ресурсів, виявлених контрольними заходами у попередні роки.

Правоохоронним органам передано матеріали 41 ревізії. За матеріалами ревізій розпочато 28 досудових розслідувань.

За недотримання законодавства 138 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

З початку року завершено 35 державних фінансових аудитів діяльності суб’єктів господарювання, виконання місцевих бюджетів та бюджетних програм, під час яких виявлено неефективні управлінські рішення чи ризикові операції, що призвели чи можуть призвести до упущення вигод чи непродуктивних витрат на суму майже 2,2 млрд грн, та порушення законодавства, що призвели до втрат понад 56 млн грн фінансових і матеріальних ресурсів.

Об’єктам контролю надано 234 пропозиції для покращання їх фінансового стану, 216 з яких враховано. Через належне реагування на рекомендації державних аудиторів відшкодовано втрат, допущених через неефективні управлінські дії, на  суму понад 73,9 млн грн.

Двадцять три інформації про результати аудитів та 9 аудиторських звітів направлено правоохоронним органам та 2 аудиторські звіти долучено до кримінального провадження.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ