Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Славському виявили самовільне зайняття частини прибережної захисної смуги р. Опір

У смт Славське виявлено самовільне зайняття частини прибережної захисної смуги р. Опір. Про це повідомили 11 грудня Гал-інфо у пресслужбі Держекоінспекції у Львівській області.
Фото Держекоінспекція у Львівській області
Фото Держекоінспекція у Львівській області

Під час проведення заходів державного контролю на території Сколівського району Львівської області державними інспекторами виявлено, що житель смт Славське порушив природоохоронний режим прибережної захисної смуги річки Опір, а саме: на відстані від 15-25 м від урізу води здійснює складування будівельних матеріалів, верхнього ґрунтового покриву, дерев’яних піддонів, розмістив засіб для розпилення деревини (пилораму), встановив дерев’яну двоповерхову споруду та здійснив складування відходів деревини.

Вищевказані дії трактуються як самовільне зайняття земельної ділянки та порушення правил поводження з відходами.

Крім цього, встановлено факт незаконного заволодіння верхнім шаром ґрунту, що розташований на ділянці розмірами 6х3 м (висотою 0,5 м), що є порушенням статей 166, 168 Земельного кодексу України.

Правопорушника притягнуто до відповідальності відповідно до статей 53, 82 Кодексу України про адміністративні правопорушення, видано припис щодо усунення виявлених порушень та нараховано збитки заподіяні внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки.

Матеріали перевірки скеровано у Сколівське ВП Стрийського ВП ГУНП у Львівській області та Стрийську місцеву прокуратуру для вжиття заходів реагування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ