Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У "Слузі народу" назвали ім'я основного кандидата на заміну Разумкову

У "Слузі народу" вважають конфлікт із спікером Верховної ради Дмитром Разумковим "внутрішньофракційним" і назвали основного кандидата йому на заміну.
ФОТО ЕЛЬДАРА САРАХМАНА, УП

Про це інформує УНІАН із посиланням на інтерв'ю народної депутатки із фракції "Слуга народу" Євгенії Кравчук телеканалу "Україна24".

"У нас відбулося тривале засідання фракції в Трускавці. Ми мали абсолютно відверту нормальну роботу, розмову. У нас немає жодного розколу у фракції з приводу цього питання. Дійсно, це рішення досить важке (щодо Разумкова – ред.). Ідеться про внутрішньофракційний конфлікт, це саме політичний вимір нашої фракції зараз делегувати іншій людині посаду голови парламенту. У нас зараз основний кандидат - це Руслан Стефанчук", - сказала Кравчук.

За її словами, відставка Разумкова з посади спікера парламенту наразі є очевидною. Вона наголосила, що Разумков без Зеленського не став би головою ВР.

"В чому основна різниця. Володимир Зеленський без Дмитра Разумкова став би президентом. А Разумков без президента не став би головою парламенту. Ми в тому самому Трускавці два роки тому делегували різних людей на різні посади, зокрема на голову Верховної Ради. І наше завдання - виконувати програму президента, програму партії, бо ми з нею прийшли. Чи піде Разумков в опозицію? Я не впевнена, що він перетвориться на умовно Гео Лероса, який критикує все, що пов’язано з президентом. Але щоб зрозуміти, чи піде Разумков, після очевидного голосування за відставку, на мою думку, це очевидно відбудеться - треба розуміти, яка буде його позиція і на якій програмі він базується", - сказала Кравчук.

Окрім цього вона заявила, що зустрічі фракції, на яку "слуг народу" запрошував Разумков, не буде.

"У нас не буде в понеділок засідання фракції - ні окремо, ні разом із Разумковим. Якщо у когось виникнуть персональні бажання щось запитати, то, можливо, хтось це зробить, але це точно не буде засідання фракції, і це вже не змінить весь процес. Вранці будуть передані підписні листи, які були зібрані, це близько 200 людей з нашої фракції. І це станеться, ми маємо говорити реалістично", - сказала вона.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ