Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У “Слузі народу” розробили новий етичний кодекс

У фракції “Слуга народу” напрацювали новий етичний кодекс. Після його підписання, робота фракції стане більш ефективною.

Таку думку озвучив народний депутат від фракції “Слуга народу”, заступник голови парламентського комітету з питань організації державної влади Олександр Качура в інтерв’ю “Радіо Свобода”, передає УНН.

“Я з колегами напрацював новий статут, нове положення — етичний кодекс — для фракції. І я сподіваюсь, що ми підпишемо усі ці документи. У нас ще не все втрачено, далеко не все. Таке перезавантаження відбудеться і ми станемо більш ефективними”, — розповів він.

При цьому Качура погоджується з тим, що попередній внутрішньофракційний документ — так званий “Меморандум про діяльність депутата”, — який слуги народу" підписували на початку своєї каденції, виявився неефективний.

“Якщо казати про меморанум, то це конкретно відповідальність людини, яка її підписала. Я не порушую меморандум. Мені здається, це персональна відповідальність кожного депутата: він перед виборцями несе і політичну, і етичну, в тому числі, відповідальність. І я вважаю, що в окремих випадках депутати мали би скласти свої повноваження (так як це було передбачено меморандумом, який ми з самого початку підписували). Правильно, що ініціювали цей меморандум, але, на жаль, у нас немає зараз підстав відкликати народного депутата”, — вважає Качура.

Перед виборами усі кандидати в народні депутати від “Слуги народу” підписали меморандум, у якому, серед іншого, зобов’язувалися не “кнопкодавити”, однак дещо пізніше, уже у статусі парламентарів дехто з представників цієї політичної сили порушив цю обіцянку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ