Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У соборі Святого Юра відбулася архієрейська хіротонія владики Святослава, єпископа УГКЦ в Аргентині

У вівторок, 7 квітня, в Архикатедральному соборі Святого Юра у Львові відбулася архиєрейська хіротонія Преосвященного Владики Святослава (Шевчука), Єпископа-помічника єпархії Покрова Пресвятої Марії в Буенос-Айресі, -- повідомляє Департамент інформації УГКЦ.
Рішення про призначення отця доктора Святослава Шевчука, ректора Львівської духовної семінарії Святого Духа, Єпископом-помічником єпархії УГКЦ в Аргентині, уділяючи йому титулярний престол Castra di Galba, було оприлюднено одночасно у Ватикані та Україні 14 січня 2009 року.
Чин архиєрейської хіротонії розпочався напередодні, 6 квітня, із архиєрейського найменування. Наступного дня у храмі відбулася хіротонія. Для її здійснення до Львова прибули Блаженніший Любомир, Глава Української Греко-Католицької Церкви, Апостольський Нунцій в Україні Архиєпископ Іван Юркович, Апостольський Нунцій в Грузії Архиєпископ Клавдіо Гуджеротті, 18 Владик УГКЦ з України та з-закордону, Владики Римо-Католицької Церкви в Україні, священики та миряни. Учасниками спільної молитви були представники обласної і міської влади.
На завершення Літургії Архиєпископ Іван Юркович прочитав лист-благословення Святішого Отця Венедикта XVI, Папи Римського. Тоді із словом подяки виступив Владика Святослав. Він, усвідомлюючи велику відповідальність за здійснення покладеного на нього завдання, просив присутніх про молитовну підтримку. Після Літургії новопоставлений Владика Святослав уділив всім присутнім своє перше архиєрейське благословення.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ