Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Сокальському та Жидачівському районах проводиться експеримент зі створення автоматизованої системи Накопичувального фонду загальнообов’язкового державного пенсійного страхування

З метою забезпечення необхідних інформаційно-технологічних та технічних умов для створення накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування та на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 14 вересня 2005 р. № 909 у Сокальському та Жидачівському районах Львівської області з 1 грудня 2005 р. по 31 жовтня 2006 р. проводиться експеримент зі створення автоматизованої системи Накопичувального фонду загальнообов’язкового державного пенсійного страхування. Про це повідомляє офіційний сайт Кабміну.

Протягом І кварталу 2006 р. в рамках проведення експерименту розроблено форми надання звітності страхувальником до Пенсійного фонду України в умовах функціонування накопичувальної системи та програмне забезпечення прийому звітності по новій формі. Розроблено нове програмне забезпечення „АРМ Страхувальника” для надання роботодавцем звітів до територіальних управлінь Пенсійного фонду України в електронному вигляді. В зазначеному програмному забезпеченні започаткована уніфікація всіх видів звітності до Пенсійного фонду – як до системи надходження доходів так і до системи персоніфікованого обліку відомостей. Для забезпечення системи електронного звітування буде використовуватись електронний цифровий підпис.
Крім того, з метою якісних змін в інформаційно-роз’яснювальній роботі щодо підвищення обізнаності населення з питань пенсійного забезпечення та особистої відповідальності особи за свій добробут у старості Урядом прийнято розпорядження Кабінету Міністрів України від 11 травня 2006 р. № 264, яким затверджено заходи щодо підвищення ефективності роботи з інформування населення з питань загальнообов’язкового державного пенсійного страхування та недержавного пенсійного забезпечення на 2006 рік.
Реалізація зазначених заходів посилить роботу з інформування населення щодо питань пенсійного забезпечення шляхом використання прогресивних інформаційних технологій, постійного вдосконалення сучасних засобів наглядної агітації, створення системи інформування застрахованих осіб щодо відомостей, внесених до їх персональних облікових карток в системі персоніфікованого обліку загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ