Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Сприні стартували Треті військово-патріотичні змагання «Ігри нескорених»

Сьогодні, 6 липня, у Сприні Самбірського району на території спортивно-туристичного оздоровчого комплексу «Прикарпаття» ім. Кирила Осьмака відбулося урочисте відкриття змагань військово-патріотичної гри «Ігри Нескорених». В урочистостях взяв участь голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин. Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Військово-патріотична гра проводиться на історичному місці, де в липні 1944 року утворилася Українська Головна Визвольна Рада (УГВР). Її члени своє життя присвятили і віддали боротьбі за незалежність України. «Ігри Нескорених» приурочені 72 річниці створення УГВР.

Протягом 5 днів таборування команди змагатимуться у стрільбі, повстанському біатлоні, перетягуванні линви, розпалюванні багаття, перегонах, гирьовому спорті, армреслінгу, відуні, повстанській пісні. Один день змагань буде присвячений сходженню на гору Діл – повстанським історичним маршрутом, де у 1944 році діяла під старшинська школа УПА та зустрінуться з краєзнавцями Старосамбірщини.

Уперше в «Іграх нескорених» візьмуть участь команди зі Сходу України, а саме із міст Сватово та Сєвєродонецька. З ними змагатимуться також однолітки із Самбірського, Старосамбірського, Городоцького та Пустомитівського районів. Як зазначив голова Самбірської районної ради Віталій Кімак, особливістю цьогорічних ігор є участь наших військових. «Для юних учасників табору щоденно будуть відбуватись показові навчання та презентації військової справи військових частин Самбірщини: хіміків, саперів та авіаторів. Військові демонструватимуть роботу пошукових собак по виявленню замінувань. Демонструватимуть мінне озброєння та навчатимуть поводженню з вибуховими пристроями, а також демонструватимуть засоби хімічного захисту. Авіація разом з десантниками планує продемонструвати стрибки з парашутом та методи виживання в умовах військових дій. Громадські волонтери «Білі берети» з Городоччини навчатимуть учнів тактичній медицині. Військові пригощатимуть учнівську молодь польовою кухнею», - розповів Віталій Кімак.

Нагородження команд переможців відбудеться під час основних заходів з відзначення 72-ї річниці утворення УГВР, які відбудуться у неділю, 10 липня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ