Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У США католицька школа позбулась книг про Гаррі Поттера через закляття

Приватна католицька школа в Нешвіллі, США усунула книги про Гаррі Поттера зі своєї бібліотеки через те, що вони містять «справжні прокляття і закляття, які при прочитанні людиною можуть викликати злих духів».

Пастор католицької школи святого Едуарда, яка навчає дітей від дошкільного віку до восьмого класу, повідомила батькам про те, що серія книг Джоан Роулінг була вивчена «кількома» екзорцистами. І вони рекомендували усунути ці літературні твори з бібліотеки, передає УНІАН.

«Ці книги представляють магію: як добру, так і злу. Це не правда, але досить хитрий обман. Закляття і прокльони, описані в книзі, — це справжні закляття і прокльони. Якщо їх прочитає людина, вони можуть викликати злих духів, які постануть перед особою, котра читала текст», - написав батькам дітей преподобний Дан Ріхіл.

Видання нагадує, що серія книг про Гаррі Поттера була опублікована в період між 1997 і 2007 роками. Серед заклять, згаданих у них, були, наприклад, «вбивче» прокляття «авада кедавра», «круціо» для тортур, «імперіо», яке дозволяє чаклунам контролювати дії інших людей.

Керівник шкіл католицької єпархії в Нешвіллі Ребека Хаммел прокоментувала, що преподобний Ріхіл розіслав батькам лист після того, як один з них звернувся із певним запитом щодо Гаррі Поттера.

«Він цілком уповноважений діяти в таких випадках. Кожен пастор має канонічну владу робити такі висновки для шкіл своєї єпархії», - пояснила вона.

Нагадаємо, кардинала з Ватикану судитимуть у справі про сексуальні домагання.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ