Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У США Янукович поставив під загрозу безпеку України – Парубій

Під час візиту Президента України Віктора Януковича до США ми стали свідками чергової капітуляції і здачі національних інтересів. Про це заявив Андрій Парубій, народний депутат, член політради «Нашої України», – повідомила прес-служба НСНУ.

 

Ми очікували, що Україна доб’ється додаткових гарантій безпеки як держава, яка віддала свій третій за розміром ядерний потенціал у світі. Замість того ми побачили, що Янукович, підписавши односторонню угоду про відмову України від ядерного палива, проявив себе не лише як бездарний дипломат, а як державний діяч, який просто намагається сподобатися в різних столицях за рахунок здачі національних інтересів.

 

Він підкреслив, що головним завданням для Януковича під час проведення саміту було отримати додаткові документальні гарантії безпеки для України, адже існуючі гарантії, які давалися цілим рядом держав, неодноразово порушувалися, зокрема – Російською Федерацією. «Це яскраво було видно під час конфлікту навколо Тузли, газових протистоянь, які ініціювала Росія», - нагадав політик.

 

«Натомість Янукович приймає одностороннє зобов’язання відмовитися від запасів високозбагаченого урану, ніяк не забезпечивши при цьому захист України. Можна було б добитися хоча би підписання двосторонньої угоди, яку має Грузія із США про безпеку і гарантування збереження територіальної цілісності. Але Янукович навіть на це не спромігся, і Україна не отримала жодних документальних гарантій безпеки», - наголосив Парубій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ