Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Старосамбірському районі одне із найгірших сміттєзвалищ в області

Сьогодні, 11 травня, Старосамбірський район перевіряла екологічна інспекція ЛОДА. За словами начальника відділу Михайла Федевича, неподалік Старого Самбора, на території приміського села Стрільбичі утворилося жахливе несанкціоноване сміттєзвалище, одне із найгірших в області. За результатами інспекції складено Акт обстеження і зобов’язано місцеву владу у місячний термін ліквідувати сміттярку.

Слід зазначити, що фактично там два незаконних сміттєзвалища. Одне зовсім незаконне, яке утворили селяни із Стрільбич, а поруч напівзаконне міста Старий Самбір, яке має Угоду із сусіднім з Стрільбичами смт. Стара Сіль та виготовлений паспорт, але не до кінця дороблені всі необхідні документальні погодження. За умовами угоди тримати лад на сміттєзвалищі мало б місто.

Сміттєзвалище, яке виникло на межі двох населених пунктів і фактично злилося в одне, має трьох господарів: мера Старого Самбора(за умовами угоди), голову Стрільбицької сільської та голову Сатросільської селищної рад, однак, є найгіршим в області. Вітер, птахи та безпритульні роми роблять свою справу.

У 2014 році на облаштування свого сміттєзвалища сільська рада Стрільбич виділила 500 тис. грн, проте ладу немає.

Старий Самбір наводити лад не поспішає. Голова Старосамбірської районної ради Тетяна Терлецька також не бачить сміття під боком. Слід зазначити, що Старосамбірська райрада - один із лідерів серед районів, які виграли обласні мікропроекти, але для сміття проекту не знайшлося.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ