Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Страсбурзі починається зимова сесія ПАРЄ за участю України

Зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи починається 27 січня у Страсбурзі.
Фото: Reuters

У сесії братиме участь нова українська делегація, яка пропустила осінні засідання на знак протесту проти повернення Росії до ПАРЄ, - передає Радіо Свобода.

Згідно з порядком денним, сьогодні мають обрати нового президента ПАРЄ.

Протягом сесії мають відбутися дебати про порушення членами ПАРЄ статутних зобов’язань. У Асамблеї планують обговорити функціонування демократичних інституцій у Польщі та повідомлення про політичних в’язнів у Азербайджані.

Надійшли також запити на проведення дебатів про ситуацію в Лівії та Близькому сході, і який вплив це матиме на Європу, а також про порушення прав людини та верховенства права у Турції.

Депутати також обговорять загрози свободі ЗМІ та безпеці журналістів.

Заплановане проведення двох дебатів: одні про торгівлю мігрантами та зниклих без вісти біженців та дітей-мігрантів, інші про «туризм» з метою трансплантації органів та торгівлю тканинами і клітинами людей.

Асамблея має заслухати звіт про мінімальні стандарти для виборчих систем, який базується на спостереженні за виборами у Білорусі.

Сесія триватиме до 31 січня.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 28 січня 2020 року в Брюсселі, Королівство Бельгія, під головуванням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука відбудеться Шосте засідання Ради асоціації Україна – Європейський Союз

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ