Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У світі триває акція до 85-х роковин Голодомору «Запалімо свічку пам’яті!»

14 вересня 2018 року до 85-денної акції на вшанування жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні «Запалімо свічку пам’яті!» долучилося Генеральне консульство України в Ростові-на-Дону. Про це повідомила прес-служба МЗС України.

До Дня пам’яті жертв Голодомору в приміщенні Генконсульства було проведено скорботний захід із вшануванням пам’яті та запалено свічки пам’яті. Співробітники Генконсульства поділилися спогадами своїх рідних з числа старшого покоління про ці трагічні сторінки української історії.

15 вересня 2018 року Міжнародна акція «Запали свічку пам’яті!» відбулася у Сінгапурі. Вшанувати пам’ять жертв Голодомору прийшли українська громада, актив Українського Клубу та дипломати. У приміщенні Посольства пройшла виставка «Факти про Голодомор 1932-33 рр. в Україні».

16 вересня 2018 року заходи із вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 рр. в Україні було проведено в США. В Чикаго заходи у зв'язку із 85-ми роковинами Голодомору розпочалися поминальною панахидою, яку відслужили Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет та представники українського духовенства в США.

До міжнародної акції «Запалімо свічку пам'яті» долучилися українські громади штатів Іллінойс, Мічиган, Міннесота та Канзас. У штаті Іллінойс акцію було проведено в Українській Православній Церкві Святого Андрія Первозваного (м.Блумінгдейл), де розташовано Пам’ятник жертвам Голодомору-геноциду в Україні 1932-33 років. Після панахиди, відбулося покладання вінків до Пам’ятника жертвам Голодомору-геноциду в Україні 1932-33 років.

16 вересня 2018 року символічну свічку пам`яті в Австралії запалили українські дипломати, численні представники австралійського українства та очевидці трагедії Надія Кулик, Домна Дацків, Клавдія Дяченко.

Поминальну панахиду відслужили священнослужителі УГКЦ та УАПЦ.

Голова Союзу українських організацій Австралії Стефан Романів повідомив, що світове українство створює міжнародну структуру, до якої увійдуть нащадки жертв Голодомору, які вже цього року на рівні ООН представлять свідчення про ці жахливі події.

«Сьогодні Австралія молиться про допомогу фермерам, які втратили урожай унаслідок посухи. В Україні голод не був природним, він був штучно створеним геноцидом, який мав на меті винищення українців. І ми не дозволимо про це забути», - наголосив Стефан Романів.

Нагадаємо, що 1 вересня 2018 року розпочалося проведення закордонними дипломатичними установами України спільно з організаціями закордонних українців міжнародної акції до 85-х роковин Голодомору «Запалімо свічку пам’яті!».

Метою акції, яка розпочалася за 85 днів до Дня пам’яті жертв Голодомору – 24 листопада 2018 року – є об’єднання українців усього світу і громадян інших країн, щоб вшанувати пам’ять про один з найбільших злочинів в історії людства ХХ століття.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ