Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У третє коло Кубка світу з шахів пробилися троє українців

Українські гросмейстери Василь Іванчук, Павло Ельянов і Олександр Арещенко подолали друге коло Кубка світу Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ), який проходить за нокаут-системою в Баку (Азербайджан).

Іванчук переміг ізраїльтянина Максима Родштейна (1,5:0,5), Ельянов - Олександра Іпатова з Туреччини (2:0), а Арещенко на тай-брейку - Левона Ароняна з Вірменії (3:1), повідомляє Укрінформ.

Не змогли пробитися до третього раунду турніру Антон Коробов, який поступився росіянину Дмитру Андрейкіну (0,5:1,5), та Юрій Вовк - у бліці з китайцем І Вей (3,5:4,5), якого тепер екзаменуватиме Арещенко. На Іванчука та Ельянова чекають протистояння з росіянами Дмитром Яковенком та Олександром Грищуком відповідно.

До третього кола Кубку світу вийшли 32 гравця: 8 росіян, 4 китайця, по 3 представника США, України, Азербайджану та по одному шахісту з 11 країн.

У всіх раундах, крім фінального, суперники грають дві класичні партії. У разі рівного рахунку граються партії тай-брейку. У фінальному матчі будуть зіграно чотири класичні партії.

Переможець та фіналіст Кубка світу-2015 отримають право брати участь у турнірі претендентів 2016 року на світову шахову корону.

Призовий фонд Кубка світу, який завершиться 5 жовтня, становить 1,6 мільйона доларів США. 

Укріфнорм

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ