Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У ЦВК відбулася зустріч з представниками Офісу Ради Європи в Україні

У ЦВК відбулася робоча зустріч з представниками Офісу Ради Європи в Україні
У ЦВК відбулася робоча зустріч з представниками Офісу Ради Європи в Україні
У ЦВК відбулася робоча зустріч з представниками Офісу Ради Європи в Україні
У ЦВК відбулася робоча зустріч з представниками Офісу Ради Європи в Україні
1/2
12 листопада відбулася робоча зустріч Голови Центральної виборчої комісії Олега Діденка із заступником голови Офісу Ради Європи в Україні Оленою Литвиненко. Про це інформують у прес-службі ЦВК.

У заході також взяли участь заступники Голови Комісії Сергій Дубовик, Віталій Плукар, секретар Комісії Олена Гатаулліна, а також керівник управління зі сприяння у виборчих процесах Генерального директорату з питань демократії Ради Європи Франсуа Фрідеріх, керівники проєктів Ради Європи в Україні Інна Зубар та Сергій Ткаченко.

Голова Комісії подякував Офісу Ради Європи в Україні за плідну співпрацю з ЦВК, яка триває з 2015 року та висловив переконання, що вона має значний потенціал для подальшого розвитку. "Рада Європи виступала організатором та співорганізатором великої кількості просвітницьких заходів, експертних обговорень, конференцій, круглих столів, закордонних візитів як членів Комісії, так і працівників її Секретаріату та Служби розпорядника Державного реєстру виборців для обміну досвідом", – наголосив Олег Діденко.

За його словами, логічним продовженням тісного співробітництва стало підписання у грудні 2018 року Меморандуму про співпрацю між Центральною виборчою комісією та Радою Європи. На жаль, через завантаженість, повʼязану з проведенням цього року двох загальнодержавних виборчих кампаній, поки що не вдалося перейти до грунтовного та всебічного виконання положень цього Меморандуму. "Проте наразі Комісія налаштована на серйозну реалізацію запланованих заходів", – додав Голова ЦВК.

Своєю чергою Олена Литвиненко також висловила задоволення високим рівнем співробітництва та запевнила, що Центральна виборча комісія й надалі залишатиметься одним із ключових національних партнерів Ради Європи. Принагідно вона запросила членів Комісії взяти участь у річному форумі, який Офіс РЄ в Україні організовує наприкінці поточного року в місті Краматорську Донецької області. Цей захід буде присвячений реформі місцевого самоврядування, яка включає в себе зміни до Конституції України, вдосконалення місцевих виборів, надання права голосу внутрішньо переміщеним особам, питання місцевої демократії.

Під час подальшого обговорення шляхів розвитку співпраці Комісії та Ради Європи йшлося, зокрема, про організацію навчання членів виборчих комісій, просвітницьку роботу серед виборців, вдосконалення та розширення функцій Центру управління навчанням учасників виборчих процесів при ЦВК, впровадження новітніх технологій у виборчий процес тощо.

Окрім того, Олег Діденко поінформував, що Комісія ініціює впровадження інституту своїх територіальних представництв. "Відповідно до концепції, запропонованої ЦВК, як робочий варіант, в окружній та територіальній виборчих комісіях може утворюватися секретаріат, функції якого здійснюватиме структурний підрозділ відповідного територіального представництва Комісії. Існування таких секретаріатів на постійній основі дасть змогу значно підвищити загальний професійний рівень виборчих комісій та інших учасників виборчого процесу", – зазначив Голова ЦВК. Франсуа Фрідеріх пообіцяв в цьому питанні всіляку підтримку та допомогу Ради Європи.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, візит місії МВФ до України розпочнеться цього тижня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ