Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

У Великобританії підтвердили перший випадок Covid-19 у домашньої собаки

Головна ветеринарна лікарка Великобританії підтвердила, що 3 листопада у домашньої собаки в лабораторії Агентства охорони здоров’я тварин і рослин (APHA) у Вейбріджі був підтверджений позитивний тест на Covid-19.
Фото Dogs Today Magazine

Як зазначає Dogs Today Magazine, вважається, що собака заразилася вірусом від власників і зараз одужує вдома. Симптоми Covid-19 у домашніх тварин, як правило, легкі, хоча є докази, що в рідкісних випадках вони можуть бути заражені їхніми власниками, поки що немає доказів того, що домашні тварини можуть передавати вірус людям.

Першим відомим випадком у собаки з позитивним тестом на Covid-19 був випадок домашньої собаки в Гонконзі, у якого в лютому 2020 року був "слабопозитивний" тест із "низьким вірусним навантаженням" у мазках з носа та ротової порожнини. Хоча минулого року у британського кота також був позитивний результат, це перший такий випадок, підтверджений у собаки в країні.

Головна ветеринарна лікарка Великобританії Крістін Міддлміс сказала: "Тести, проведені Агентством охорони здоров’я тварин і рослин, підтвердили, що вірус, відповідальний за Covid-19, був виявлений у домашньої собаки у Великобританії. Інфікована собака проходила лікування від іншого не пов’язаного стану і зараз одужує.

Собаки заражаються дуже рідко, і зазвичай вони проявляють лише легкі клінічні ознаки та видужують протягом кількох днів. Немає чітких доказів того, що домашні тварини безпосередньо передають вірус людям. Ми продовжимо уважно стежити за цією ситуацією і оновимо наші вказівки для власників домашніх тварин, якщо ситуація зміниться".

Доктор Кетрін Рассел, консультантка медичного епідеміолога UKHSA, сказала: "Covid-19 переважно передається від людини до людини, але в деяких ситуаціях вірус може поширюватися від людей до тварин. Відповідно до загальних рекомендацій щодо охорони здоров’я, ви повинні регулярно мити руки, в тому числі до та після контакту з тваринами".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ