Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Великих Мостах та Сокалі пройшла смолоскипна хода на честь Степана Бандери

1 січня - у Великих Мостах, а 2 січня - у Сокалі (Львівська область) пройшла смолоскипна хода на честь Степана Бандери. Серед організаторів "Свобода" та Спілка української морлоді(СУМ).

Заходи розпочались о 17.00 зі служби Божої. Опісля більше як сотня патріотів зібралися біля церкви Пресвятої Богородиці вишукувались у колону і вирушили зі смолоскипами та прапорами вулицями Великих Мостів - до площі Незалежності.

Колона рухалася під гаслами: "Слава Україні - Героям слава"!, "Бандера, Шухевич – герої України!", "ОУН-УПА – державне визнання!", "Наш герой - Бандера!, О 19.00 хода завершилася мітингом на площі Незалежності.

Під час мітингу відбувся показ патріотичного фільму та зачитані вірші про Степана Бандеру.

Під час промови священник о. Володимир Юськів зазначив: "Ми повинні пам’ятати про героїчну боротьбу Степана Бандери та не дати україноненависникам занепастити наше життя. Сьогодні нам набагато легше ніж в часи визвольного руху, отже маємо спричинитися до продовження боротьби наших героїв – Степана Бандери, Євгена Коновальця, Романа Шухевича та всіх хто поклали свої життя на вівтар незалежності України".

Наступного дня, 2 січня, така ж хода відбулася і в Сокалі. Розпочалася вона від пам'ятника Тарасу Шевченку. Слово на честь Провідника ОУН виголосив і Сокальський міський голова Богдан Зарічний. А потім під звуки барабану учасники ходи зі смолоскипами пройшли вулицями районного центру.

За матеріалами golossokal.com.ua.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ