Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Венеції відбудеться світова прем’єра фільму Валентина Васяновича

Створений за підтримки Держкіно повнометражний художній фільм Валентина Васяновича ʺАтлантидаʺ відібрано до участі в офіційній конкурсній програмі Венеційського міжнародного кінофестивалю – ʺГоризонтиʺ. Про це повідомили у прес-службі Держкіно.
Постер фільму "Атлантида"

ʺГоризонтиʺ (Orizzonti) є другою за значущістю програмою Венеційського кінофестивалю і проводиться паралельно з головним конкурсом. До участі у цій секції відбирають художні та документальні фільми, які представляють нові тенденції у розвитку світового кінематографа.

ʺПрем’єра фільму у Венеції є не менш престижною, ніж в Каннах, адже щороку тут збираються світові зірки і кінопрофесіонали першої величини. Я вважаю ʺАтлантидуʺ однією із найкращих українських стрічок останніх років, і переконаний, що ця картина гідно представить Україну на одному із найпрестижніших кінофестивалів світуʺ, – наголосив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Атлантида – це фільм про майбутню перемогу у війні з Росією. Фільм про судоми, перед остаточною руйнацією міфу індустріального Донбасу: на рівні промислового ландшафту, і насамперед – у людському вимірі.

Валентин Васянович працював над стрічкою як автор сценарію, режисер, оператор та співпродюсер. Продюсерами фільму є також Ія Мислицька та Володимир Яценко.

Згідно з правилами, усі покази в межах конкурсних програм Венеційського кінофестивалю є для стрічок прем’єрними.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ