Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У вересні відбудеться ІІ сесія Собору монашества УГКЦ

4-8 вересня у Львові, в приміщенні новозбудованої Львівської духовної семінарії Святого Духа (ЛДС), з благословення Блаженнішого Любомира, Верховного Архієпископа Києво-Галицького, відбудеться ІІ сесія Собору монашества УГКЦ. Тема цієї сесії Собору -  „Покликання і формація”. Вона відбудеться в рамках першого в історії нашої Церкви Собору монашества УГКЦ „Преображення у Господі” – повідомили у прес-секретаріаті Глави УГКЦ.
Собор монашества на тему „Преображення у Господі” проходить впродовж шести років за таким графіком: 21-26 липня 2003 року – І конференція; 8-11 вересня 2004 року – І сесія; 5-9 вересня 2005 року - ІІ конференція; 4-8 вересня 2006 року - ІІ сесія; вересень 2007 року - ІІІ конференція; вересень 2008 року - ІІІ сесія. Відповідно до поданого графіку, за рік до  трьох сесій Собору: „Ідентичність монашества в покликанні і служінні УГКЦ”, „Покликання і формація” та „Служіння і посланництво” відбуваються однойменні конференції, які слугують підготовчим етапом до наступної сесії.
Згідно з правом, участь у Соборі візьмуть вищі настоятелі чинів, згромаджень, товариств апостольського життя, світських інститутів богопосвяченого життя. Інші делегати будуть призначені радами при вищих настоятелях у своїх інститутах богопосвяченого життя [один делегат від 50 ченців (черниць), який склав обіти у своєму інституті богопосвяченого життя].
Друга сесія Собору монашества розпочнеться 4 вересня о 17.00 Вечірнею. Відтак відбудеться урочисте відкриття сесії, під час якого Преосвященний Владика Ярослав (Приріз), Єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицький, голова секретаріату ІІ конференції та Собору монашества УГКЦ, представить документ, опрацьований після І сесії Собору. Після цього всі присутні переглянуть фільм за матеріалами І сесії Собору. 5-7 вересня робота сесії проходитиме за подібним графіком, який складатиметься із доповідей, співдоповідей, роботи в групах, спільних зустрічей та молитов. У п’ятницю, 8 вересня, о 10.00 розпочнеться Божественна Літургія, а відтак буде зроблено підсумки роботи сесії та відбудеться урочисте закриття ІІ сесії Собору. Всі події відбуватимуться у семінарійному храмі та конференц-залі (м. Львів, вул. Хуторівка).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ