Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У виборах на посаду міського голови Львова візьме участь 21 кандидат, а до Львівської міськради – 41 політична партія та блок

Учора, 13 лютого, закінчився останній термін подання документів для висунення кандидатів на посаду міських голів, а також партій та блоків до місцевих рад. Бажання стати міським головою Львова виявило 24 особи, щоправда, двоє з них вже відмовилися брати участь у виборах, а один не з’явився на підсумкове засідання. Тож участь у виборах міського голови Львова братиме 21 кандидат. З них наразі зареєстровано лише десятеро: Микола Порайко, Петро Писарчук, Світлана Куспись, Олександр Гудима, Андрій Садовий, Богдан Федоришин, Василь Лозинський, Мирослав Нагірний, Василь Куйбіда та Владислав Якушев. Решта кандидатів продовжують збирати підписи. Про це повідомили під час прес-конференції голови міської ТВК Олега Щербакова.
Щодо партій та блоків, то свої списки на вибори до Львівської міської ради подала 41 політична сила, проте зареєстровано наразі лише 25 партій та блоків. Своїми рішеннями від 10 та 12 лютого комісія зареєструвала кандидатів до Львівської міської ради від: КПУ, Партії Регіонів, ПП „Третя сила”, Блок Богдана Федоришина „За Львів!”, ВО „Свобода”, Блок „Відродження”, ПРП, Народний блок Литвина, Партія екологічного порятунку „ЕКО+25%”, Опозиційного блоку „Не ТАК!”, Партії патріотичних сил України, Партії підприємців та промисловців України, ПЗУ, Партії „Віче”, Блоку Петра Писарчука, Блоку „Влада народу”, СПУ, Блоку Юрія Кармазіна, „Нашої партії”, Української консервативної партії, Блоку Олійника-Сироти.
На черговому засіданні, що відбудеться 16 лютого, Львівська обласна територіальна виборча комісія прийме рішення щодо реєстрації ще 16 партій та блоків.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ