Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Законі «Про Кабмін» є низка положень, що не відповідають Конституції України, – Ігор Коліушко

У Законі «Про Кабінет Міністрів» є низка положень, що не відповідають Конституції України. Так вважає експерт Центру політико-правових реформ, екс-радник Президента Ігор Коліушко.
«Наприклад, законом передбачається, що коаліція депутатських фракцій вносить кандидатів на прем’єр-міністра, міністра оборони та міністра закордонних справ. Це не відповідає Конституції так само, як не відповідає Конституції те, що в законі не згадано, що уряд зобов’язаний виконувати акти Президента – крім указів і його розпоряджень. Також не передбачений зв’язок між Президентом і міністерствами, що належать до сфери його впливу: Міноборони, Міністерством закордонних справ та Міністерством внутрішніх справ», – сказав у коментарі «Гал-info» Коліушко.
Як вважає експерт, у разі звернення Президента до КС, з визнанням не конституційними згаданих положень цього закону проблем не буде, але може виникнути проблема з визнанням неконституційним закону про Кабмін у цілому.
«Коаліційна більшість зараз приймає закони так, що відсотків на 70-80 вони відповідають Конституції, тому все може закінчитися тим, що неконституційні положення «Закону про КМУ» будуть визнані не конституційними, відтак втратять чинність, а сам закон функціонуватиме далі», – сказав Коліушко.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ