Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Зеленського пропонують працівникам самим обирати, на яке свято брати вихідний

У офісі президента Володимира Зеленського пропонують надати державний статус окремим релігійним святам та рекомендувати роботодавцям надавати вихідний день працівнику, який відзначає одне з цих свят.
Photo by form PxHere

"Пропонується надати державний статус таким релігійним святам, як Рамазан-Байрам, Курбан-Байрам, Песах, Рош-Гашана, Ханука, Великдень християн західного обряду.

Відповідно до законопроекту, роботодавцю рекомендується надавати вихідний день співробітнику, який відзначає одне з цих свят відповідно до належності до тієї чи іншої релігійної конфесії", - про це повідомив заступник керівника ОП Ігор Жовква.

Як повідомляє Українська правда, за словами Жовкви, такий підхід дасть змогу забезпечити дотримання традицій святкування.

Заступник керівника ОП додав, що "філософією цього документа є побудова в Україні мультиконфесійного толерантного суспільства відкритого типу".

Нагадаємо, 30 липня Зеленський видав указ, де доручив Кабміну "опрацювати питання щодо надання державного статусу окремим релігійним святам".

Йшлося про такі свята: Рамазан-Байрам, Курбан-Байрам, Песах, Рош-Гашана, Ханука, Великдень християн західного обряду.

За підсумками уряд має внести на розгляд Верховної Ради відповідний законопроект.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ