Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Жовківському районі створять 6-7 об`єднаних громад

У смт. Куликів відбулася виїзна нарада з головами сільських, селищних рад Жовківського району щодо розгляду проекту перспективного плану об’єднання територіальних громад та ініціювання їх добровільного об’єднання, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

У  смт. Куликів відбулася виїзна нарада з головами сільських, селищних рад району щодо розгляду проекту перспективного плану об’єднання територіальних громад та ініціювання їх добровільного об’єднання.

Перший заступник голови ОДА Ростислав Замлинський поінформував присутніх про роботу облдержадміністрації стосовно формування об’єднаних територіальних громад Львівщини, ознайомив присутніх із проектом перспективного плану об’єднання територіальних громад Жовківського району.

"На території Жовківського району планується створити 6 або 7 об’єднаних територіальних громад, які будуть спроможними з точки зору надання послуг мешканцям за напрямками: медицина, освіта, розвиток культури, а також розвиток самих територій і їх транспортної доступності", – повідомив Ростислав Замлинський.

Під час наради проговорювалося питання формування трьох об’єднаних громад (частина куща Жовківського району) – Куликівської селищної об’єднаної громади, Жовківської та Дублянської міських об’єднаних громад. А також було наголошено на першочергових діях на місцях, покликаних запустити процес формування цих громад.

Голова Жовківської райдержадміністрації Надія Щур доповіла про стан об’єднання територіальних громад  району та наголосила на необхідності пришвидшення цього процесу.

У ході обговорення проекту перспективного плану об’єднання територіальних громад виступили представники місцевих рад, районні депутати.

Нагадаємо, "Децентралізаційний марафон" – це широкомасштабна акція, яка охопить всі регіони України. Протягом півроку (з червня по грудень) у громадах відбудеться близько 1000 виїзних заходів, які організують регіональні відділення Асоціації міст України. Регіональні консультанти поінформують про переваги децентралізації, роз’яснять процеси та етапи об’єднання громад, проконсультують і допоможуть підготувати необхідні документи та проекти рішень. Важливим мотиваційним стимулом та чинником переконання у користі формування спроможних громад стане участь у марафоні керівників уже діючих об’єднаних територіальних громад та їх розповідь про життя після об’єднання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ