Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

У Жовківському районі закрили незаконний "реабілітаційний центр"

Як повідомили Гал-інфо 20 серпня у пресслужбі Прокуратури Львівської області, у Жовківському районі припинили незаконну діяльність так званого "реабілітаційного центру", де під виглядом надання медичної допомоги від алко- та наркозалежності, експлуатували людей.

"Центр" працював без жодних дозвільних документів та без залучення медиків.

Його роботу організували двоє осіб:

• 40-річний директор: уродженець Харківщини, який проживає у Львові
• 43-річна керівниця зі Житомирської області, яка працює та живе безпосередньо на роботі.

Допомогу в здійсненні такої діяльності надавали ще 5 осіб.

Встановлено, що вказані особи використовували уразливий стан пацієнтів та чинили психологічний тиск, примушуючи, при цьому, безоплатно працювати.

Самовільно залишити центр люди не могли, бо перебували під постійним наглядом персоналу.

Водночас, з’ясували, що пацієнти потрапляли до «центру» проти своєї волі, а їх "лікування" оплачували родичі. Вартість за місяць сягала 9 000 грн, не враховуючи кошти на медикаменти чи особисті потреби.

При цьому родичі думали, що їх рідних лікують.

Задокументували, що у центрі незаконно утримувались 17 осіб, яким за непослух наносились тілесні ушкодження. Також цим людям не давали можливості спілкуватися із рідними.

«У закладі перебували 17 осіб віком від 19 до 40 років, мешканці Львівської області, а також жителі Києва, Тернополя та Харкова, яких утримували проти власної волі, проводячи примусове «лікування». Самостійно залишити центр вони не могли, оскільки перебували під постійним наглядом персоналу. Дзвінки та розмови по телефону також контролювалися. Вартість перебування  одного «пацієнта» складала 10 тисяч гривень на місяць», - повідомив очільник поліції Львівщини, полковник поліції Василь Віконський.

Викрили фігурантів у четвер, 20 серпня, спільно із слідчими та оперативниками обласної поліції.

Наразі, готують підозри та клопотання про обрання запобіжних заходів.

Дії імовірних зловмисників кваліфікують за ч.2 ст.149 (торгівля людьми) КК України, санкція якої передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ