Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У зоні відчуження проводять діджитальне сканування туристичних локацій

Фото ДАЗВ
Фото ДАЗВ
Фото ДАЗВ
Фото ДАЗВ
Фото ДАЗВ
Фото ДАЗВ
1/3
Як повідомили 27 серпня у прес-службі Державного агентства України з управління зоною відчуження, розробники мобільного додатку про Чорнобиль проводять діджитальне сканування об'єктів зони відчуження.

Зокрема, уже відцифрували колесо огляду, об’єкти центральної площі міста Прип’ять, радіолокаційну станцію Дуга. Усі ці об’єкти стануть частиною карти зони відчуження.

Діджиталізація об’єктів проходить за допомогою сучасних засобів фотограмметрії, лазерного сканування об’єктів та створення сферичного фото та відео для віртуальних просторів.

Зона відчуження є частиною проєкту "Магніти України". Магнетизмом зони відчуження може бути не тільки туризм, але й науково-дослідна діяльність та інвестиційна привабливість. Мобільний додаток про Чорнобиль може стати платформою, де у зручному форматі буде подано необхідну інформацію для відвідувачів, які планують поїздку до зони відчуження.

Використання сучасних технологій дозволить відвідати зону відчуження, не виходячи з дому, та побачити Чорнобиль у віртуальному форматі в супроводі аудіогіда.

Додаток, що буде доступний уже наприкінці жовтня, реалізують у вільному доступі українською та англійською мовами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ