Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У ЗСУ на COVID-19 хворіє більше тисячі осіб, 14 - померло

У Збройних Силах України тривають планові заходи щодо недопущення розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19. Про це інформує Командування Медичних сил Збройних Сил України.
Фото: Держприкордонслужба

Станом на 10.00 19 жовтня в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 хворіє 1060 осіб.

Всього за час пандемії одужалао 3270 осіб.

На ізоляції (в тому числі самоізоляція) перебуває 453 особи. Кількість військовослужбовців у яких закінчується ізоляція найближчих три доби – 103 особи.

Нажаль у Збройних Силах України зафіксовано 14 летальний випадок спричинений захворюванням на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

Військовослужбовець (Київська область) 29.09.2020 був госпіталізований до Військово-медичного клінічного центру Північного регіону з двобічною пневмонією.

звернувся до сімейного лікаря за місцем проживання. Позитивний результат ПЛР тестування 29.09.2020.

Незважаючи на проведену терапію у пацієнта наростали ознаки дихальної недостатності. 18.10.2020 стан здоров’я погіршився та почалась інтенсивна терапія, яка не дала позитивного результату. Військовослужбовець за наявної інформації мав хронічні супутні захворювання.

Висловлюємо співчуття близьким та рідним.

За минулу добу зареєстровано 29 нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

З них у закладах охорони здоров’я перебуває 6 осіб (Військово-медичний клінічний центр Східного регіону – 1 військовослужбовець, Житомирський військовий госпіталь - 3 військовослужбовця, 65 військовий мобільний госпіталь – 1 військовослужбовець, Львівська обласна лікарня – 1 працівник ЗС України). Стан здоров’я пацієнтів задовільний, отримують необхідне лікування.

Вдома під наглядом медичної служби перебуває 23 особи (Київська область – 8 військовослужбовців та 2 працівника ЗС України, Львівська та Вінницька області – по 3 військовослужбовця, Тернопільська та Житомирська області – по 2 військовослужбовця, Донецька та Хмельницька області - по 1 військовослужбовцю, Івано-Франківська область- 1 працівник ЗС України). Стан здоров’я пацієнтів задовільний, спостерігається легкий перебіг захворювання.

Аналіз захворювань серед військовослужбовців та цивільного населення свідчить про те, що найчастіше інфекція поширюється під час епізодичних зустрічей з найближчими людьми (друзями та рідними), що не входять до кола осіб, з якими ви спілкуєтеся щодня або мешкаєте разом. Не наражайте себе та свою родину на небезпеку зайвими контактами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ