Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

UA: ЛЬВІВ покаже на Святвечір колядки у виконанні симфонічного оркестру

​Сьогодні, 6 січня, телеканал UA: ЛЬВІВ покаже телеглядачам «Різдвяні симфонії» у виконанні Академічного симфонічного оркестру «ІNSO-Львів». Початок концерту в телеефірі та на ютуб-сторінці Суспільного Львів — о 19:45. Повтор на телеканалі — 7 січня о 16:00.

Музиканти виконуватимуть традиційні українські колядки та щедрівки в обробці для симфонічного оркестру від композитора Івана Небесного, а також різдвяні мелодії різних народів світу. Диригує — маестро Юрій Бервецький, диригент Львівської Національної Опери. Зйомки концерту відбулися у львівському Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. 

«Усередині Гарнізонного храму вже кілька років триває реставрація. Симфонічний оркестр поміж риштувань? Чому б і ні  —  адже обладнання реставраторів в жоден спосіб не впливає на унікальну акустику цього місця. Концерт складатиметься із 15 творів: чотирнадцять з них — це українські колядки та щедрівки в симфонічному аранжуванні композитора Івана Небесного. І попурі світових різдвяних пісень. Це наш святковий подарунок львів’янам», — розповіла продюсерка Суспільного Львів Ірина Сандуляк. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ