Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

UA:Перший проводить конкурс коментаторів біатлону

На телеканалі UA: ПЕРШИЙ триває конкурс коментаторів біатлону. Таким чином суспільний мовник прагне дати шанс усім охочим спробувати себе в ролі коментатора. Про це повідомили у PR-службі телеканалу UA:Перший.

"В Україні популярність біатлону щороку суттєво зростає і рівень обізнаності вболівальників також на дуже високому рівні. Неодноразово спілкуючись з фанатами, мав можливість у цьому пересвідчитися. Тому й виникла ідея дати шанс кожному спробувати себе, як біатлонного коментатора, – розповідає спортивний журналіст і коментатор UA: ПЕРШИЙ Андрій Столярчук. – Багато хто думає, що у нас просто нестача людей, яка змусила оголошувати конкурс, але це абсолютно не так. У нас є відомий журналіст Сергій Цукіло, який коментуватиме біатлон разом зі мною у цьому сезоні. Зокрема, він працюватиме і на ефірах з переможцями конкурсу. Наша головна мета – дати шанс людям реалізувати свою мрію".

Участь у конкурсі може взяти кожен, хто багато знає про біатлон, розрізняє сестер Семеренко і сестер Гаспарін, знає, кого називають королем біатлону, і прагне коментувати цей вид спорту. На даний момент подано вже 15 заявок на участь у конкурсі. Серед них спортивна редакція відібрала найкращі роботи і розмістила на сторінці UA:Спорт у Facebook. Далі відбудеться відкрите і прозоре голосування, за допомогою якого буде обрано переможця тижня. Він отримає можливість прокоментувати в прямому ефірі одну з гонок наступного етапу Кубка світу з біатлону. Переможці обиратимуться щотижня аж до кінця Кубка світу з біатлону, який триватиме до кінця березня 2018 року.

"В нашій країні дуже мало кваліфікованих спортивних коментаторів, тому ми вирішили спробувати у цій ролі вболівальників, які розуміються на спортивній тематиці. Бо ми бачимо величезний інтерес з їхнього з боку, а от коментатори з досвідом не готові розширювати свої знання з інших видів спорту і не хочуть брати участь у конкурсах. Звісно, завжди знайдуться охочі нас розкритикувати і це добре – це означає, що нас дивляться, – говорить виконавчий продюсер творчого об’єднання спортивних програм ПАТ "НСТУ" Нікіта Хорозов. – Перший тур конкурсу засвідчив, що потенціал хороших голосів у нас є. Тому я впевнений, що ідея виправдає себе". Також виконавчий продюсер спортивних програм не виключає можливості проведення подібного конкурсу коментаторів інших видів спорту, якщо суспільний мовник матиме можливість придбати медіаправа на трансляцію та зможе забезпечити ефірний час.

Для того, щоб взяти участь у конкурсі коментаторів біатлону на UA: ПЕРШИЙ потрібно:

Записати 15-хвилинний відрізок будь-якої гонки з власним коментарем українською мовою.

Завантажити це відео на будь-який файлообмінник.

Вислати посилання на цей файл на e-mail: [email protected], вказавши свої контактні дані.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ