Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Учасники навчань «Кленова арка-2016» відзначили День Незалежності Польщі

На Львівщині, учасники багатонаціонального командно-штабного навчання «Кленова арка-2016», що триває у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки, відзначили 10-ти кілометровим пробігом День Незалежності Республіки Польща, який відзначають 11 листопада. Про це повідомив Василь Лабай, прес-офіцер багатонаціонального КШН «Кленова арка-2016».

У спортивному заході взяли участь армійці з Польщі, України, Литви, Канади і США.

За словами старшого національного представника Польщі на навчанні «Кленова арка-2016» підполковника Даріуша Чекая, цей символічний марафон об’єднав представників різних країн. Спільне відзначення національних свят з колегами з країн-учасниць зміцнює міжнародні відносини у військовій сфері.

«Нам приємно, що наші іноземні партнери розділили з нами відзначення польського національного свята та вшанували День Незалежності нашої країни, її символіку і пам'ять про оборонців з різних епох. Цей пробіг – не змагання. Сьогодні ми усі стали переможцями. Такою акцію ми засвідчуємо, що українські, польські, литовські, канадські та американські військовослужбовці стали однією багатонаціональною військовою родиною», – наголосив підполковник Даріуш Чекай.

Нагадаємо, що «Кленова арка» є щорічним військовим навчанням, яке спрямоване на поглиблення і зміцнення міжнародного військового співробітництва між арміями країн-учасниць. Цьогорічне навчання триває з 7 по 18 листопада у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки за участю військовослужбовців України, Республіки Польщі, Литовської Республіки та Канади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ