Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Учні львівських шкіл готуються до виборів свого Парламенту

У школах м. Львова розпочалася підготовка до виборів Учнівського парламенту – повідомляє прес-служба Львівської міськради.
Президентів шкіл та їхніх заступників обиратимуть у вересні, а у жовтні розпочнеться сесія Учнівського парламенту. Тоді й оберуть новий його склад.
Очолює Учнівський парламент спікер, котрий має двох радників. Окрім того, у складі парламенту ще є віце-спікер, кілька комісій, зокрема, освіти і науки, культури й дозвілля, екології і охорони здоров’я та правова комісія.
Члени учнівського парламенту уповноважені відвідувати шкільні учительські наради, під час котрих можуть висловити свою думку щодо вирішення певних питань.
За словами спікера парламенту Вікторії Федини, за час діяльності учнівського самоврядування учні побували на горі Маківці та на Говерлі, на молодіжному фестивалі в с. Зашкові та на урочистостях з нагоди встановлення монументу загиблим українцям в Павлокомі.
Цього року Парламент планує продовжити акції Спільно з Храмом Різдва Пресвятої Богородиці «Подаруємо місту парк» та спільно з Центром дітей та юнацтва Галичини видати книгу «Календар українця». Щомісяця Учнівський парламент видає свій «Вісник».
Учнівський парламент міста Львова – це молодіжна громадська організація, створена у 1999 році. Метою його діяльності є залучення учнів до участі в громадському житті. Минулого року було проведено такі заходи, як «Болонська система», «Життя - це інформація», «Україна сьогодні і завтра»; семінари «Мої знання – моє майбутнє» та «Психологія для школярів».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ