Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Учителів-пенсіонерів хочуть переводити на контракт

У проекті закону "Про загальну середню освіту", який Міністерство освіти готує для внесення до парламенту, передбачається, що всі працівники пенсійного віку будуть переведені на контрактну форму роботи. Про це повідомила міністр освіти Лілія Гриневич, - Освіта.ua.
 

«У проекті закону «Про загальну середню освіту», який ми маємо внести в парламент, ми пропонуємо положення про те, що всі працівники пенсійного віку, незалежно від того, вчитель це чи директор, переводяться на контрактну форму. Це означає, що з ними щоразу перезаключатимуть контракт», — зазначила міністр освіти.

«Є старші викладачі-пенсіонери, які в 70 активно працюють, а є такі, що вже не здатні працювати… Тоді вони відпрацювали контракт – і його далі можуть не продовжити», — повідомила міністр освіти.

При цьому вона зазначила, що все має бути чітко прописано в контракті: як людина проводить навчальний процес, чи володіє сучасними методиками навчання, чи в неї хороша результативність роботи з учнями.

«Якщо педагог може пропускати уроки, бути на заняттях бездіяльним, є прояви знущання над дітьми – є підстави розірвати контракт», — розповіла Лілія Гриневич.

«Тривалість контракту – на розсуд директора школи. Може бути на рік, а може на 5. Він бачить, як вчитель працює», — підкреслила міністр освіти.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ