Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

УГКЦ має 5-7 млн прихожан, - Святослав

Глава Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук) заявив, що оцінює кількість своїх прихожан в Україні в 5-7 мільйонів осіб.

У той же час Святослав відзначив зростання кількості священнослужителів церкви. "Те, що у нас зростає кількість священиків і кількість парафій - це так. Ми на сьогоднішній день досягли десь такого рівня кількості духовенства в Україну, який існував до 1946 року", - сказав він.

Коментуючи підсумки року свого перебування главою церкви, Святослав зазначив, що зараз церква переживає період розквіту. "За цей час, я можу сказати, що насправді наша церква переживає період свого розквіту, відродження. Іноді ми говоримо про воскресіння нашої церкви, і це зростання іноді випереджає наше усвідомлення", - сказав він.

При цьому глава УГКЦ вважає підтвердженням такої позитивної динаміки розвитку церкви відкриття в кінці 2011 року трьох нових метрополій у Західній Україні.

Крім того, Святослав заявив про надію на активізацію діалогу держави і церкви, зазначивши, що за останній рік не відбулося істотного прогресу у вирішенні низки питань у сфері взаємовідносин держави і церкви.

Він повідомив, що представники церков і релігійних організацій передали 21 березня президент Віктору Януковичу лист зі списком проблем, що потребують вирішення. "Ми подали президенту цілий список питань, які потребують вирішення ... Якщо порівняти цей лист і список цих питань з тим листом, який ми подали в минулому році, він майже ідентичний. Це означає, що якихось великих зрушень за останній рік не відбулося", - зазначив глава УГКЦ.

Святослав висловив сподівання, що така ситуація свідчить лише про початок діалогу церкви і держави, який приведе до прогресу в розвитку взаєморозуміння з низки питань.

Подробности

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ