Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

УГКЦ на виборах нікого не підтримуватиме, - Святослав (Шевчук)

Українська Греко-Католицька Церква докладає всіх зусиль для того, щоб жодна партія не використовувала її в політичній боротьбі, заявив Патріарх Святослав (Шевчук) в Черкасах.

"Мене сьогодні запитують, чому так довго будується Патріарший собор у Києві. Мовляв, скільки виборів пройшло, а ми ніяк його не можемо побудувати. Це приклад того, що ми не хочемо ставати на бік тієї чи іншої політичної сили", - сказав Глава УГКЦ, пояснюючи, чому тривалий час не може закінчитися будівництво собору, повідомляє РІСУ.

Він також навів приклад Ісуса Христа, який не став ні на бік Пилата, що уособлював окупаційні римські сили, ні на бік Варавви, який представляв національний визвольний рух євреїв проти римської окупації.

"Ісус не став на бік жодного з них. Він помер на хресті. І тому Церква, щоб залишитися Церквою, а не бути зведеною до якоїсь політичної групки, повинна завжди стояти не на стороні Пілата або Варавви, а на стороні розп'ятого. Тоді вона завжди матиме можливість і силу говорити правду всім і завжди, а значить - бути вільною від політизованості суспільства", - сказав Патріарх Святослав.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ