Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

УГКЦ оприлюднила текст молитви за дітей

УГКЦ оприлюднила текст молитви за дітей в рамках відзначення Року захисту духовного світу дитини — повідомляє прес-секретаріат глави УГКЦ.
«Ще молимось Господеві Богу нашому, щоб Він милостиво споглянув на дітей наших і послав Духа премудрості в серця, розум і в уста їхні, і просвітив їх світлом Богопізнання», — такі, зокрема, слова будуть промовляти вірні Української Греко-Католицької Церкви під час кожної Божественної Літургії до кінця 2006 року.
 «Молитва за дітей» призначена для того, щоб її спільно промовляти в родинах та катехитичних школах, а два прохання — для співання священиками на Ектенії усильного благання під час Літургії.
Метою проведення Року захисту духовного світу дитини є активізація та об’єднання зусиль всіх структур УКГЦ для утвердження та плекання духовного світу дитини. Для осягнення мети оргкомітет випрацював заходи на всіх рівнях, ставлячи основний наголос на родину і парафію, а передусім на потребу глибшого усвідомлення батьками, педагогами обов’язку дбати про християнське виховання дітей на всіх етапах їх розвитку.
Подаємо текст молитви повністю: «Господи Боже і Отче наш, Ти образом своїм вшанував нас, людей і відкрив премудрість дітям. Відкрий серця, розум і уста рабам своїм, щоб вони сприйняли силу закону Твого і з успіхом пізнавали Твоє вчення, що подається на славу Пресвятого імені Твого, і розуміли волю Твою. Твій Син сказав: „Пустіть дітей! Не бороніть їм приходити до мене, таких бо Царство Небесне" (Мт 19,13). Тому просимо: благослови їх та визволи від усякого підступу ворожого, збережи у правдивій вірі, в благочесті й чистоті в усі дні життя, щоб вони досягнули успіху в розумінні та виконуванні заповідей Твоїх на прославу Пресвятого імени Твого, і стали наслідниками Царства Небесного. Бо Ти Бог милостивий і благий, і Тобі належить всяка слава, честь і поклоніння, нині і повсякчас, і на віки вічні. Амінь».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ