Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна готова до російського продовольчого ембарго - Мінагрополітики

Україна готова до запровадження Росією заборони на імпорт української сільськогосподарської продукції. Ціна питання – лише 2%.Про це заявив у четвер у Брюсселі міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

«Для аграрного сектору України блокування, запровадження з 1 січня санкцій з боку Росії – ціна рішення 2%. Ми готові до того, що Росія прийме жорсткі заходи. Наша мета – рухатися в Євросоюз», - наголосив український міністр.

Він відзначив, що Євросоюз є надійним партнером України, який відкрив свої кордони в умовах заборони з боку Росії імпорту переважної більшості українського продовольства.

«Ринок СНГ на сьогодні є удвічі меншим, ніж ринок Африки. А ринок Африки удвічі менший, ніж ринок ЄС, куди ми експортуємо продукції на майже 5 млрд доларів США (щорічно – ред.)», - зауважив міністр.

Він пояснив, що та тлі високої якості української сільськогосподарської продукції її собівартість є однією із найнижчих у світі.

«Ми відчуваємо те, що наша продукція конкурентна, цікава і чекаємо на повне відкриття з 1 січня кордонів для нових українських продуктів для європейських супермаркетів», - заявив Павленко.

Міністр повідомив, що під час візиту до Брюсселя він обговорив з європейськими партнерами синхронізацію підходів до відповідності європейським нормативам із харчової безпеки.

Павленко також висловив сподівання, що найближчим часом в Україні буде затверджена Єдина комплексна стратегія розвитку сільського господарства та сільських територій на 2015-2020 роки, яка була розроблена спільно із західними партнерами.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ