Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна хоче модернізувати польські танки

Український державний концерн «Укроборонпром» зацікавлений в участі у програмі з модернізації польського основного бойового танку PT-91. У Варшаві відбувся перший раунд перемовин на цю тему з польською стороною.

Черговий раунд розмов запланований на другу декаду січня, коли польська делегація відвідає завод Львівський бронетанковий завод. Там поляки ознайомляться із пропонованими українським концерном компонентами, що виробляють оборонні підприємства у Харкові до танків T-72. Це відповідник польського танку PT-91, що був сконструйований після модернізації оригінального радянського танку T-72M1.

Тогоріч оборонні підприємства Харкова розпочали модернізацію компонентів до бойових машин у співпраці з партнерами із Західної Європи. За повідомленням інформагентства Інтерфакс Україна, одним із цих партнерів є польське підприємство AVIA.

«Укроборонпром» повідомив теж, що під час останньої зустрічі у Варшаві була підтверджена готовність до перемовин із польською стороною про співпрацю у можливій модернізації радянських багатоцільових винищувачів МіГ-29, що перебували на озброєнні польської армії.

Польське радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ