Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна ініціює пошуки зниклих безвісти на окупованій частині Донбасу

Уповноважена президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях, депутат Верховної Ради від фракції БПП Ірина Геращенко заявляє, що від початку збройного конфлікту на Донбасі зникли 693 громадян України, цивільних і військових.

Під час виступу в парламенті Геращенко також зауважила, що на сьогодні ведеться робота для того, щоб розпочати пошук зниклих безвісти на окупованій бойовиками території. «Для цього українська влада, за дорученням президента України, домагається допуску Міжнародного комітету Червоного Хреста до окупованих територій», – сказала вона. Ватажки проросійських сепаратистів на таку пропозицію ще не відреагували.

Також Геращенко поінформувала, що на сьогодні в заручниках підтримуваних Росією бойовиків утримуються 124 громадян України. За її словами, наступний раунд переговорів щодо їх звільнення має відбутися 23 березня у Мінську.

«Ми вважаємо, що виконання шостого пункту Мінських угод – звільнення усіх заручників – це і свобода для тих 124 громадян України, які сьогодні утримуються бойовиками. Це і цивільні, і військові, і ті українці, які утримуються в тюрмах Росії», – сказала Геращенко.

15 березня з полону підтримуваних Росією сепаратистів звільнили трьох українських громадян: двох військових і одного цивільного.

Звільнення полонених є однією з умов Мінських угод.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинули близько 10 тисяч людей.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ