Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Україна ініціює скайп-конференцію з питання негайного звільнення заручників

Українська сторона ініціює проведення 14 грудня скайп-конференції гуманітарної підгрупи ТКГ з одного питання - питання звільнення заручників. Про це на Фейсбуці повідомила представник гуманітарної підгрупи Ірина Геращенко.

«Надіслали відповідну ініціативу ОБСЄ, сподіваюся, її підтримають всі сторони, якщо вони дійсно зацікавлені в звільненні заручників до Різдва. Ініціативу негайного скликання скап-конференції гуманітарної підгрупи підтримали представники в ТКГ від України Л. Кучма і М. Сайдік, з яким відбулася попередня телефонна розмова української сторони.

7 грудня українська сторона на гуманітарній підгрупі вийшла з важливою ініціативою: ми запропонували передати 228 людей , що їх запитували ОРДЛО, аби звільнити тих 42 особи, що їх підтверджують в ОРДО і 6 в ОРЛО.

Разом з СБУ, міжвідомчим центром по звільненню заручників , в форматі мінської групи ми весь цей тиждень відпрацьовували наші нові гуманітарні ініціативи, аби прискорити процес звільнення , аби люди по обидві сторони лінії зіткнення були на свята вдома, зі своїми рідними. Готові працювати в режимі скайп-конференції, аби вийти на рішення задля звільнення заручників, аби 21 грудня було в Мінську продуктивним і результативним», - написала Ірина Геращенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ