Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Україна на Паралімпіаді-2020 здобула ще дві "бронзи", одна - у львів'янина

Під час Паралімпійських ігор-2020 к Токіо Збірна Україна зуміла здобути ще дві "бронзи".
Роман Павлик

Про це інформує "Суспільне".

Варто зауважити, що чоловіча збірна України здобула першу медаль в естафеті на Паралімпійських Іграх у Токіо. На дистанції 4х100 метрів українці вибороли "бронзу".

Україна у фіналі естафети 4х100 метрів була представлена чотирма плавцями, що представляють класи S7-S10: Андрієм Трусовим, Денисом Дубровим, Юрієм Божинським та Максимом Крипаком.

У фіналі чоловічої естафети головними опонентами збірної України були плавці з Італії. За часом кваліфікації вони випереджали українських плавців на дві секунди.

Перший етап Юрія Божинського Україна закінчила шостою, але після виступу Дениса Дуброва українці піднялися на четверту позицію.

На етапі Андрія Трусова українці піднялися на третє місце. Максим Крипак намагався дістати представників Австралії та Італії. Але не зміг - бронзова медаль, а "золото" зі світовим паралімпійським рекордом - за представниками Австралії.

Також на Паралімпійських Іграх у Токіо володарем бронзової нагороди став стрибун у довжину Роман Павлик, який виступає у класі T36. У фінал стрибків у довжину відібралися два українці - окрім Павлика, там мав виступити ще й Олександр Литвиненко.

За найкращим результатом у сезоні українець поступався лише Литвиненку, на 5.66 метри також стрибав і бразилець Асер Матеус Алмейда Рамос. Претендував на нагороду і представник ПКР Євгеній Торсунов.

Львівському атлетові Романові Павлику за підсумками перших трьох спроб вдавалося перебувати у медальній зоні. Павлик виконав стрибок на 5.55 метри і відставав від лідерів лише на три сантиметри.

Перед заключною спробою Павлика відсунув на четверте місце австралієць Вільям Стедман, який стрибнув на 5.64 метри. Але українцеві вдалося повернути собі третє місце - 5.63 метри! У підсумку цей стрибок став бронзовим для українця.

Паралімпійським чемпіоном став представник ПКР Торсунов, який стрибнув на 5.76 метри - новий рекорд Паралімпіад. А ось стрибок Стедмана на 5.64 метри став рекордом Океанії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ