Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна співпрацюватим з французькою компанією з розвитку енергетичних мереж

Про це за результатами VII засідання змішаної Українсько-французької міжурядової комісії з економічного співробітництва заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко. Інформацію про це надали у прес-службі Віце-прем'єр-міністра України.

Підписання Меморандуму про співробітництво між НЕК «Укренерго» і французькою компанією RTE щодо розвитку енергетичних мереж є ключовою подією для українського енергоринку. Це дозволить імплементувати інноваційні рішення, які здатні вивести українську електроенергетику на якісно новий рівень розвитку. 

«Минулого року Україна взяла чіткий курс на інтеграцію української енергосистеми до європейської. І співпраця з оператором RTE – великий крок на цьому шляху. Підписаний сьогодні Меморандум дозволить реалізовувати абсолютно інноваційні проекти не лише для України, але і для усієї Європи», - наголосив Геннадій Зубко.

За словами урядовця, під час зустрічі також було досягнуто домовленості про впровадження кращих IT-технологій в сфері електроенергетики. «Ще один спільний проект - впровадження технологій ремонту високовольтних ліній без відключення напруги. RTE один з визнаних у світі власників цієї технології, і компанії планують використовувати досвід Франції в Україні», - підкреслив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр-міністр також позитивно оцінив раніше підписаний Меморандум про співробітництво між французькою компанією Alstom і ПАТ «Українська залізниця» щодо початку спільних широкомасштабних індустріальних проектів у залізничній сфері. А також Меморандум про взаєморозуміння між Державним агентством автомобільних доріг України та ТОВ «Буіг Траво Публік».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ