Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Україна потребує комплексної модернізації житлового сектору, - Зубко

Як повідомили у прес-служба Віце-прем’єр-міністра України, сьогодні відбувся міжнародний конгрес «Інституційні та технічні аспекти реформування ЖКГ», в рамках виставки «КомунТех-2018».

Для проведення модернізації житлового сектору фактично прийнята вся необхідна законодавча база. Мова не тільки про проведення заходів з енергоефективності та тепломодернізації в житлових будинках, а й ремонт житлового фонду, осучаснення систем централізованого опалення, котелень, напрацювання нової системи теплопостачання міст. На цьому наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Це закони: «Про комерційний облік теплової енергії і водопостачання», «Про ЖКП», «Про Фонд енергоефективності», 417-й закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», «Про енергоефективність будівель». І всі вони майже на 100% імплементовані.

«В країні на сьогодні маємо 81,4% встановленого будинкового обліку теплової енергії, що свідчить про формування в Україні відповідального власника і споживача комунальних послуг. Друге – зростаюча кількість ОСББ, які функціонують вже в 32 тис будинків. Також – це впровадження реформи енергоефективності: працююча програма «теплі кредити», запуск Фонду енергоефективності. Наголошую, всі ці кроки, а також найголовніше – модернізація житлового сектору дозволить зменшити газову залежність країни з 11,4 млрд м3 газу, яке споживається населенням, до 7,2 млрд м3. Україна має всі можливості зробити цей революційний стрибок», - розповів Зубко.

Урядовець повідомив, що наступного року відбудеться напрацювання маршрутної карти щодо переходу до монетизації субсидій в ЖКГ. Також у 2019 році, на виконання 27 Директиви ЄС, заплановано прийняття розробленого законопроекту «Про енергетичну ефективність», який дозволить впровадити заходи з енергоефективності на ринках електроенергії, газу та теплопостачання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ