Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна скасувала самоізоляцію і тести для мешканців ОРДЛО та Криму

Для громадян України, які прибувають на підконтрольну Уряду територію з тимчасово окупованих територій України від сьогодні - з 17 червня 2021 скасовано обов‘язкову самоізоляцію та обсервацію, оскільки з 17 червня на території України встановлюється «зелена» зона рівня епідемічної небезпеки.

Про це інформують на сайті Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Послаблення вимог обумовлене вже опублікованою в Урядовому кур‘єрі постановою Кабміну від 16 червня 2021 року № 611.

Варто зазначити, відповідними змінами, зокрема, передбачається звільнення від обов’язкової самоізоляції та обсервації громадян України, які прибувають як з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, так і з тимчасово окупованої території АР Крим та м. Севастополь на контрольовані Урядом України території, коли на території України встановлено «зелений» рівень епідемічної небезпеки.

Також на період, коли на території України встановлено «зелений» рівень епідемічної небезпеки, поточний контроль за допомогою мобільного додатку Вдома не здійснюється.

Окремо наголошуємо, що на період «зеленого» рівня не потрібні також ПЛР-тестування.

Відтак, відсьогодні громадяни України, які вимушено проживають на ТОТ, на період встановлення «зеленої» зони на території України можуть безперешкодно перетинати КПВВ.

  
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ